Ticker

6/recent/ticker-posts

Ad Code

Responsive Advertisement

Django Nedir?

django logoİlk önce django ve python dünyasına hoşgeldiniz demek istiyorum. Çünkü bir çok kişinin merakını uyandıran ama pek de fazla türkçe kaynak bulunamayan django kimilerinin de dediği gibi sihirli birşeydir. Başlıca Google ve YouTube sitelerinin firmalarının (amcalarımızın) kullandığı Web uygulama alanıdır. Ayrıca Çatı diyenlerde mevcuttur. Çatı, Katman, FrameWork, Python kılıcımızın bir o kadar keskin olan kını. Biz buna ne isim vermek istiyorsak verebiliriz esasında. Bizi tutan yok:) Kısaca ; Django Python programlama dili ile geliştireceğiniz web sayfaları için bir araç niteliğindedir. Bizim kodlamada kullanacağımız esnek ve güçlü bir yapıdır.

Güçlü yapan kullanıcılar arasında birdenbire hortlaması dışında onu destekleyen firmalar, hızı ve üst seviyeli oluşudur. Üst seviyeli yani : bizim yapacağımız bir çok işi kendi kendine yapar... Django nun diğer dillere java, php vb... göre daha mı hızlı olduğunu bilmiyorum ama django ile kodlamanın hızlı olduğunu söyleyenler küçümsenmeyecek kadar çoktur.

Bu Django nedir? yenilirmi içilirmi diye araştırırken saat 04:00 olmuştu dün gece:) Bir çok döküman okumama ragmen aradıklarımı tam olarak bulamadım esasında. Ama ben sonunda çalıştırmayı başardım ve isteyenlerde biraz sonra yazacaklarımın ardından istedikleri platformda (windows-linux) çalıştırabileceklerdir.

Django kullanmak için öncelikle sistemimizde olması gereken bileşenleri programları sıralamak istiyorum :

Tabiiki filmimizin esas oğlanı olan Python INDIR 2.6 sürümünü indiriniz lütfen. Uyum problemi çekmeyelim.
Evet Aşk-ı Memnunun esas kızı Django INDIR 1.1.1 sürümünü indiriyoruz.
Şu an için çalıştırmayı başaramadığım Aptana IDE. Sanırım ileride başarırım. Ücretsi ve bir hayli iyi bir tasarımı var. denemenizi tavsiye ederim. Şimdilik bunu kullanmıyacağız ama dediğim gibi indirip bir inceleyin. INDIR

İşletim Sisteminizin durumuna göre indirdiğinizi varsayıyorum.

Pythonu kurduktan sonra ;

Django Django-1.1.1.tar.gz klasörünü masaüstüne çıkarıyoruz.
İçerisine girip Django-1.1.1.tar klasörünüde çıkarıyoruz. Eger 7zip arşiv programı kullanmıyorsanız buradan INDIR in. 7 Zİp bu arşiv dosyalarının hepsini tanıyor.

Saat epeyce geç oldu. Kusura bakmayın. Yarın devam edeceğim... :(

Yarın devam edeceğimi söylememe rağmen aradan epey zaman geçti. Sebebi malum vizeler...

Yazımızın devamı niteliğindeki "Sihirli bir şey. Django nasıl Kurululur?" isimli makale ile devam edebiliriz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Ad Code

Responsive Advertisement